Transparență, unitate, acțiune

Declarații ale reprezentanților ROMBET în ziarul Bursa, pe un subiect arzător pentru industria jocurilor de noroc


După ce ANAF a blocat conturile mai multor agenții de pariuri, industria se gândește să dea statul în judecată, scrie ziarul Bursa, citându-l pe președintele ROMBET, domnul Dan Ghiță. Adrian Zăgrean, vicepreședintele ROMBET, a explicat și el pentru jurnaliștii publicației care a fost mecanisul controalelor ANAF.

“Inspectorii fiscului recaculează, din urmă, impozitul de 16% pe profit (care nu trebuie să aibă o valoare mai mică de 5% din venituri), luând în considerare o altă bază de calcul. ANAF a declanşat o serie de controale în urma cărora companiile pot intra în faliment. ONJN a solicitat ANAF să efectueze unele verificări ca să stabilească nivelul taxei de autorizare pe care operatorii trebuie să o plătească şi care este regularizată lunar. Organizatorii de pariuri şi reprezentanţii Oficiului Naţional pentru Jocurile de Noroc (ONJN) se contrazic pe baza de calcul. Mai concret, ONJN spune că taxa de autorizare se aplică la încasările din taxa plătită de jucători - care înseamnă, practic, miza, şi care nu este venitul organizatorului, acestuia parvenindu-i doar banii rămaşi după plata premiilor -, iar agenţiile sunt de părere că taxa trebuie aplicată la veniturile de după achitarea premiilor”, a precizat domnul Zăgrean.

În timp ce ANAF spune că verificările sunt efectuate la cererea ONJN, Oficiul refuză să comenteze, considerând că nu este de competenţa sa, precizează jurnaliștii Bursa.

Întregul material la realizarea căruia a contribuit și echipa ROMBET poate fi găsit aici: bursa.ro




  •   12 noiembrie
  •   Rombet