Transparență, unitate, acțiune


O piață a gamblingului unită - crezul Rombet

Într-o industrie adesea greșit percepută și care nu prea cunoaște unitatea, asociația Rombet își propune să schimbe radical lucrurile. Ne-am propus, încă de la început, un dialog deschis și mult mai intens cu autoritățile statului, legi mai clare și aplicate unitar, discutate îndelung cu toți cei implicați, o piață a jocurilor de noroc mai profesionistă și mai apropiată de variantele europene, o transparență cum acest domeniu nu a mai cunoscut în România, înlăturarea oricăror acţiuni de forţă care pot viza la un moment dat piața.

Avem nevoie de o legislaţie echitabilă şi unitară, care să stimuleze competiţia, de o monitorizare imparţială, de stabilitate şi de predictibilitate, fără teama că investițiile din acest domeniu pot oricând să fie „naţionalizate” prin acţiuni legislative sau prin comportament de favorizare a capitalului de stat faţă de cel privat. Credem că se pot face multe lucruri bune, și suntem convinși că putem deveni un exemplu de bune practici la un nivel mondial. Pentru aceasta e nevoie de sprijinul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc - structura care "veghează" asupra acestui domeniu de activitate - și o implicare cât mai activă din partea reprezentanților industriei. 

Rombet dorește să fie liantul de care este atâta nevoie în relațiile dintre mediul de afaceri ce activează în această zonă, instituțiile abilitate și societatea care, din păcate, ne percepe încă într-un mod deformat față de realitate. Punem un accent deosbit pe transparență, prin prezentarea informațiilor într-un mod cât mai obiectiv și nepărtinitor.

Așadar, orice operator care activează pe piața de jocuri de noroc, fără excepție, este binevenit în Rombet, în măsura în care are năzuințe și aspirații similare cu ale asociației noastre.