Transparență, unitate, acțiune

ROMBET – despre participarea la ICE Totally Gaming, tendințele și așteptările lui 2016


La începutul lunii februarie, reprezentanții asociației ROMBET au luat pulsul industriei internaționale de gambling la ICE Totally Gaming, cel mai mare eveniment european anual dedicat acestui domeniu. În 2016, expoziția a ajuns la un nou record de vizitatori – peste 50.000 și la un număr de expozanți de 525.

“ICE Totally Gaming este mereu o experiență intensă: în doar trei zile de expoziție, obiectivul de a te întâlni cu toți expozanții pe care îi consideri interesanți sau să participi la toate evenimentele din program devine extrem de dificil. Din perspectiva intereselor industriei românești, Rombet a promovat insistent deschiderea pieței din România către operatorii online de top la nivel global și putem spune cu mândrie că am reușit să determinăm companii mari să treacă România pe lista priorităților investiționale din următoarea perioadă. Am salutat prezența românească la târg – inclusiv a oficialilor ONJN – și trebuie spus că se simte ca și jucătorii de top din industria de gambling din România au înțeles rolul ”expunerii” la un asemenea nivel”, declară Dan Iliovici, prim-vicepreședinte al asociației ROMBET.

Pentru al doilea an consecutiv, ROMBET a încheiat un parteneriat cu organizatorul ICE, Clarion Events, un parteneriat care le-a permis membrilor asociației un acces cât se poate de direct la fluxul celui mai mare eveniment al industriei de gambling din Europa.

“O tendință foarte pregnantă la ICE 2016 a fost dezvoltarea și inovația din domeniul jocurilor online și cel al jocurilor de noroc virtuale, atât pe platforme de joc online, cât și în zona sălilor tradiționale – land based. Tot ceea ce a apărut nou în domeniu, de ultimă generație, ca echipamente sau grafică, este prezent în acest târg, iar pentru noi este o oportunitate să aflăm, direct de la sursă, toate acestea. Industria evoluează continuu. Vom ajunge să avem jocuri prin holograme, deja avem jocuri 3D, nu mai vorbesc de cele virtuale, care permit să-ți pui o cască pe cap și să ai impresia că ești într-un cazino sau pe un teren de fotbal. La expoziția de la Londra au fost foarte mulți operatori români interesați de toate aceste noutăți”, povestește Dan Ghiță, președinte ROMBET.

Este însă important să știm și care sunt așteptările pentru anul 2016 și în plan legislativ pe piața din România, o piață estimată la 1-1,2 miliarde de euro.


“Dezvoltare și consolidare sunt termenii definitorii ai lui 2016. Pe partea de legislație specifică jocurilor de noroc din țara noastră, urmează să se definitiveze pachetul legislativ, prin adoptarea reglementărilor secundare (normele de aplicare a legii), și cele terțiare, ordine și instrucțiuni ale organismului de autorizare și control din domeniul jocurilor – ONJN. 2016 va fi și anul în care se va trece de la sistemul dreptului provizoriu de operare, la acordarea primelor licențe și autorizații pentru operatorii de jocuri online, în baza noilor prevederi legale. Vom asista, probabil, și la acordarea primelor licențe și autorizații de joc temporare, care vor conferi drept de operare în stațiunile turistice de interes național, cu scopul declarat al revigorării turismului din țara noastră, după modele de succes din alte state ale lumii. Totodată, prin intrarea în vigoare a normelor metodologice, vom asista, pentru prima dată în România, și la apariția sloturilor cu risc limitat, așa numitele AWP-uri, aparate ce vor putea fi exploatate doar în spații comerciale, în care se desfășoară alte activități decât jocuri de noroc”, explică Anchidim Zăgrean, vicepreședintele asociației ROMBET.




  •   01 aprilie
  •   Rombet