Transparență, unitate, acțiune

Comunicate Rombet

“România a devenit una dintre cele mai interesante piețe” – Dan Iliovici, după participarea la EEGS


Domnul Dan Iliovici, director executiv al asociației ROMBET, a participat în data de 23 noiembrie, în calitate de speaker, la două dintre secțiunile conferinței Eastern European Gaming Summit, la Sofia. Prima sesiune a fost cea dedicată legislației din țările Europei de Est, a doua secțiune a avut ca temă jocul responsabil, sub moderarea lui Pieter Remmers.

Evenimentul din capitala Bulgariei i-a întărit reprezentatului ROMBET convingerea că România a devenit una dintre cele mai interesante piețe pentru operatorii online, precum și pentru furnizorii de servicii conexe în domeniu.

Prima prezentare pe care am susținut-o a fost în cadrul secțiunii Regulatory Update – Focus on Eastern Europe, unde am vorbit despre modificarea reglementărilor din domeniul jocurilor de noroc de la începutul anului, care a adus primele firme ce au obținut dreptul temporar de operare a jocurilor online. Întrebările celor prezenți, precum și discuțiile ulterioare, au evidențiat un interes deosebit pentru piața noastră, a declarat directorul executiv ROMBET.

Domnul Dan Iliovici este expertul ROMBET  în domeniul jocului responsabil, așa că cel de-al doilea discurs al domniei sale a fost pe această temă. Mai ales că țara noastră se pregătește – din păcate de prea multă vreme - de proiectul fundației de interes public dedicată jocului responsabil. Directorul executiv al ROMBET a prezentat audienței programul Jocul Responsabil pregătit de asociația pe care o conduce. “Programul desfășurat de ROMBET are trei axe principale: prevenție (informații cu privire la riscuri), ajutor și consiliere pentru cei care au probleme de joc și familiile lor. În cadrul acestui program vom avea totodată o linie telefonică Help Line dedicată, o colaborare permanentă cu un psiholog specializat, precum și două ședinte gratuite de evaluare”, a afirmat domnului Iliovici.

Un alt eveniment important  a avut loc  la București, în data de 2 decembrie, când s-a desfășurat World Regulatory Briefing Eastern Europe, un eveniment sub sigla Clarion. Subiectul conferinței a fost legislația pentru jocurile de noroc online în țări precum România, Bulgaria, Cehia sau Ungaria. ROMBET a fost partener al acestei conferințe.
  •   02 decembrie
  •   Rombet