Transparență, unitate, acțiune

Comunicate Rombet

Întalnire cu responsabili ai MFPÎn cursul zilei de astăzi, 04.11.2020, președintele și vicepreședintele Rombet - Dan Alexandru Ghiță și Anchidim Zăgrean – împreună cu Doru Gheorghiu  - reprezentant Exprogame, au participat la o întâlnire cu responsabili ai MFP, respectiv directorul general în cadrul Direcției Generale Legislație, Cod Fiscal - d-nul Iulian Ardeleanu, și d-nul Florin Preda – șef serviciu în cadrul Girecției Generale Legislație.

În contextul continuării dialogului început la precedenta întâlnire, cu scopul declarat de ambele părți de îmbunătățire a cadrului legal în activitatea organizatorilor de jocuri de noroc, tip slot-machine, s-au discutat, printre altele, următoarele aspecte importante:


  1. Plata lunară, anticipat, a taxei de autorizare dar și cu menținerea posibilității de plată trimestrială anticipat, în schimbul acordării unei bonificații de 10%, pentru cei care doresc și au această posibilitate;
  2. Posibilitatea de a renunța oricând la exploatarea unui mijloc de joc, nerentabil, fără obligația de a achita taxă de autorizare pentru perioada în care acest mijloc de joc nu a fost exploatat;
  3. Revenirea la nivelul taxei de autorizare, stabilit înainte de apariția OUG 114 din 2018, respectiv 2.600 euro/an/mijloc de joc, ca nivel minim obligatoriu și apoi plata unui procent de 16% din venitul realizat (după ce nivelul minim a fost atins).
  4. Posibilitatea stabilirii unui număr minim de aparate autorizate pentru un organizator licențiat, prin reducerea acestora de la 75 la 50 precum și reducerea numărului minim din locațiile specializate.

Autoritățile s-au declarat, de principiu, în favoarea acestor propuneri, cu parcurgerea următorilor pași:


  1. Înaintarea unor adrese, bine fundamentate, atît către MFP cât și ONJN, cu aceste propuneri;
  2. Solicitare, atît de la ANAF cât și de la ONJN, a nivelului declarat cât și nivelul de plată al taxelor jocurilor de noroc, în acest an;
  3. Stabilirea unei noi întâlniri, săptămâna viitoare, inclusiv cu conducerea ONJN, pentru stabilirea finală a propunerilor agreeate precum și formula sub care acestea urmează să fie adoptate.


  •   04 noiembrie
  •   ROMBET