Transparență, unitate, acțiune

S-a cerut atestarea prezentului înscris:


STATUTUL


ASOCIAŢIEI ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC ROMBET


CAPITOLUL I – MEMBRII FONDATORI AI ASOCIAŢIEI


Art 1 Membrii fondatori:

1.S.C. ABS NORTH BETTING S.A persoană juridică romana, cu sediul social în Judeţul Ilfov, Comuna Snagov, Sat Ciofliceni, Şoseaua Ciofliceni nr. 185, Camera 109, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J23/1061/2012, având CUI 30091973, reprezentată legal de Marin Mandusic – membru al Consiliului de Administraţie, în calitate de membru fondator al Asociaţiei;


2. S.C. X GAMING S.A., persoană juridică romana, cu sediul în Judeţul Ilfov, Comuna Snagov, Sat Ciofliceni, Şoseaua Ciofliceni nr. 185 (fost 393), Camera 100, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J23/351/2011, având CUI 28044660, reprezentată legal de Renato Salic – membru al Consiliului de Administraţie, în calitate de membru fondator al Asociaţiei;


3. SC MAGIC SLOTS SRL cu sediul social în Com Snagov, Sat Ciofliceni, Sos Ciofliceni, Nr. 185 ( fost 393) , Camera 112, Jud Ilfov, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Ilfov sub numărul J 23/2720/2010, având Cod Unic de Înregistrare 27539776, reprezentată legal prin Lavinia Tirsoaga - Administrator, în calitate de membru fondator al Asociaţiei;


În temeiul dispoziţiilor Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu modificările şi completările ulterioare, au hotărât de comun acord, prin liberă voinţă, asocierea în vederea înfiinţării Asociaţiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc Rombet în condiţiile prevăzute de Actul Constitutiv şi de prezentul Stătut.


CAPITOLUL II -DENUMIREA, SEDIUL, FILIALE ŞI DURATA ASOCIAŢIEI


Art.2 Asociaţia va purta denumirea ASOCIAŢIA ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC ROMBET ( denumită în continuare “ASOCIAŢIE” / “ROMBET”), reţinută conform dovezii de disponibilitate a denumirii nr. 136010 din data de 28.05.2014 eliberată de Ministerul Justiţie – Serviciul de Comunicare şi Relaţii Publice la data de 03.06.2014.


Art.3. Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc Rombet se constituie ca persoană juridică romana, fără scop politic, non-guvernamentala şi non profit, care îşi va desfăşura activitatea în conformitate cu prevederile prezentului Statut, ale Actului Constitutiv şi ale Ordonanţei Guvernului 26/2000 privind asociaţiile şi fundaţiile, cu modificările ulterioare.


Art.4. Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc - Rombet are sediul social în Municipiul Bucureşti, Str. Buzesti, nr. 61, bl. 6, sc 1, etaj 6, ap. 38, sector 1.


Art. 5 Asociaţia poate înfiinţa filiale sau sucursale în ţara sau străinătate pe baza prezentului stătut şi a legislaţiei în vigoare.


Art.6. Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc Rombet se constituie pe durata nelimitată.


CAPITOLUL III. SCOPUL ŞI OBIECTIVELE ASOCIAŢIEI


Art.7 Scopul principal al Asociaţiei este de a contribui în mod activ şi eficient la dezvoltarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc pe teritoriul României, eficientizarea acestei activităţi, protejarea şi promovarea intereselor membrilor şi a investiţiilor realizate în domeniul jocurilor de noroc, îmbunătăţirea relaţiilor dintre organizatorii de jocuri de noroc şi autorităţile romane competente, reprezentarea organizatorilor în faţa autorităţilor naţionale şi internaţionale, crearea, respectarea şi dezvoltarea cadrului legal de desfăşurare al activităţii, precum şi de promovare a competentei profesionale în domeniu.


Art.8. În vederea realizării, scopului propus, Asociaţia desfăşoară următoarele acţiuni:

a) Facilitează schimbul de informaţii şi colaborarea între membrii asociaţiei;

b) Sesiseaza, când este cazul, autorităţile publice centrale în cazurile în care organele de control folosesc procedee abuzive în controalele efectuate sau iau repetate măsuri care contravin prevederilor legale în vigoare;

c) Întocmeşte materiale cu propuneri legislative pentru adoptarea de reglementări care să precizeze în mod unitar şi exact obligaţiile şi drepturile celor care activează în acest domeniu, semnalează lacunele şi inadvertentele de ordin legislativ constatate în reglementările actuale, acţionează în vederea implementării standardelor şi reglementărilor europene în domeniu.

d) Acţionează conform dispoziţiilor legale pentru semnalarea cazurilor de concurenţă neloială, a cazurilor de evaziune fiscală, a altor practici de natură să aducă prejudicii Asociaţiei ori să compromită activitatea pe care membrii acesteia o desfăşoară în condiţii de legalitate, precum şi a altor cazuri în care activităţile de jocuri de noroc sunt desfăşurate cu încălcarea prevederilor legale în materie.

e) Reprezintă, în condiţiile legii, interesele legitime, ale membrilor săi în fata organelor de stat competente, în cazurile în care acestea prezintă, prin natura lor un interes major pentru Asociaţie sau pentru membrii acesteia.

f) Desfăşoară orice alte activităţi prin care se realizează scopul Asociaţiei.


CAPITOLUL IV. PATRIMONIUL ASOCIAŢIEI


Art.9. La constituire, asociaţia are un patrimoniu iniţial de 900 RON, patrimoniu rezultat din contribuţiile iniţiale (300 lei pentru fiecare membru fondator) efectuate în mod egal de către membrii fondatori. Întregul patrimoniu va fi evidenţiat şi păstrat în conformitate cu legislaţia romana în materie, pe numele ASOCIAŢIEI şi va fi folosit exclusiv pentru realizarea scopului şi obiectivelor ei.


Art.10. Resursele financiare iniţiale ale Asociaţiei vor fi completate prin:

10.1. contribuţia lunară obligatorie a membrilor săi;

10.2. alte contribuţii financiare ale membrilor;

10.3. donaţii în bunuri mobile sau imobile de la persoane fizice sau juridice din ţară şi străinătate;

10.4. venituri obţinute în condiţiile art.48 din O.G. nr.26/2000, cu privire la asociaţii şi fundaţii;

10.5. venituri realizate din activităţi economice directe (vânzarea propriilor publicaţii, taxe de participare la conferinţe, simpozioane, etc.);

10.6. dividentele societatiilor comerciale înfiinţate de Asociaţie, care, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului Asociaţiei;

10.7. resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale;

10.8. finanţări obţinute în legătură cu desfăşurarea diferitelor proiecte.


CAPITOLUL V. VENITURILE ŞI CHELTUIELILE ASOCIAŢIEI


Art.11. Asociaţia are dreptul să primească sau să refuze orice donaţie sau alte venituri în cazul în care acestea ar fi oferite în condiţii inacceptabile sau care contrazic scopul şi obiectivele sale.


Art.12. Patrimoniul Asociaţiei nu poate fi utilizat în alte scopuri decât cele prevăzute de art.7 din prezentul stătut.


Art.13. Asociaţia poate înfiinţa societăţi comerciale ale căror dividende, dacă nu se reinvestesc în aceste societăţi, se vor folosi pentru realizarea scopului ei.Asociaţia poate desfăşura orice alte activităţi economice directe, dacă acestea au caracter accesoriu şi au strânsă legătură cu scopul ei principal.


Art.14 Cheltuielile se efectuează potrivit prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli.


Art.15 Salariile, indemnizaţiile şi alte drepturi băneşti ale personalului se stabilesc în limitele statutului de funcţii şi ale bugetului de venituri şi cheltuieli de către Consiliul Director. Consiliul Director poate dispune plată de premii, gratificaţii şi alte asemenea, din disponibilităţile existente.


Art.16 Exerciţiul economico-financiar începe la data de 1 ianuarie şi se încheie la data de 31 decembrie a fiecărui an, cu excepţia primului an în care exerciţiul economico-financiar începe la data constituirii Asociaţiei, conform legii, şi se încheie la data de 31 decembrie a aceluiaşi an.


Art.17 Fiecare asociat este obligat începând cu prima lună de la data primirii în Asociaţie şi ulterior în fiecare an calendaristic să plătească o cotizaţie lunară în cuantumul stabilit în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei, înscris care este adus fiecărui membru la cunoştinţă încă de la data înscrierii în Asociaţie. Cuantumul cotizaţiei poate fi modificat oricând de Adunarea Generală în funcţie de necesităţile financiare ale Asociaţiei, iar contribuţia în cuantumul modificat este datorat începând cu luna următoare celei în care a operat modificarea. Plata se va face până pe data de 5 ale lunii.


Art. 18 Fiecare membru al Asociaţiei este obligat să plătească taxa de înscriere în Asociaţie , respectiv, valoare ce este stabilită în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei.


CAPITOLUL VI. CONDUCEREA, ADMINISTRAREA ŞI CONTROLUL ASOCIAŢIEI


Art.19. Organele de conducere şi administrare ale Asociaţiei sunt:


  • ADUNAREA GENERALĂ;

  • CONSILIUL DIRECTOR;

  • PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI.



Art. 20. ADUNAREA GENERALĂ este formată din totalitatea membrilor fondatori şi membrilor asociaţi ai Asociaţiei, fiind organul suprem de conducere al Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri Rombet. Ea se întruneşte o dată pe an în şedinţă ordinară şi ori de câte ori este necesar în şedinţe extraordinare, la cererea Consiliului Director sau a cel puţin o treime din membrii săi. Convocatorul se comunica cu cel puţin 15 zile înaintea datei stabilite pentru întrunire prin orice mijloc de comunicare care permite confirmarea primirii textului (scrisoare recomandată, fax sau email). Convocatorul va cuprinde informaţii referitoare la locul şi data convocării, ordinea de zi a şedinţei, precum şi menţiunea că, în lipsa îndeplinirii cerinţei privind cvorumul în urma primei convocări şedinţa se va considera convocata în următoarea zi.


Art.21 -Adunarea Generală are următoarele atribuţii:


  • stabilirea strategiei şi obiectivelor generale ale asociaţiei;

  • aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a bilanţului contabil;

  • alegerea şi revocarea cenzorului;

  • înfiinţarea de filiale sau sucursale;

  • modificarea actului constitutiv şi a statutului, cu excepţia dispoziţiilor ce au ca obiect alegerea şi revocarea membrilor Consiliului Director, atribut ce este oferit doar membrilor fondatori.

  • aprobă ratificarea de noi membri;

  • dispune ratificarea excluderii membrilor;

  • dizolvarea şi lichidarea asociaţiei, precum şi stabilirea destinaţiei bunurilor rămase după lichidare;.

  • Aprobă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare , precum şi Codul Etic al Asociaţiei;

  • Orice alte atribuţii prevăzute de lege sau în Statut;



Art.22.Convocarea Adunării Generale :

22.1. Adunarea Generală se întruneşte cel puţin o dată pe an şi are drept de control permanent asupra Consiliului Director şi cenzorului.

22.2. Adunarea Generală se convoacă cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte de data fixate pentru desfăşurarea ei sau, în cazuri de urgenţă, cu cel puţin 3 zile de la data desfăşurării ei, în acest din urmă caz dacă:

(a) se impune în mod necesar modificarea Statutului;

(b) apar situaţii care afectează existenţa Asociaţiei;

(c) la cererea scrisă a unui număr de cel puţin ½ din numărul membrilor fondatori şi al membrilor Asociaţi.

22.3. Adunarea Generală se convoacă de Consiliul Director, printr-un Convocator scris, punându-se la dispoziţia participanţilor şi materialele supuse dezbaterii.


Art. 23 La Adunarea Generală participa:


  1. Membrii fondatori;

  2. Membrii asociaţi;

  3. Membrii de onoare, în calitate de invitaţi, fără drept de vot;

  4. Membrii susţinători, în calitate de invitaţi, fără drept de vot;

  5. Alţi invitaţi, fără drept de vot;



Art. 24. În cadrul Adunării Generale, fiecare membru fondator şi membru asociat are dreptul la vot cu caracter deliberativ, în funcţie de valoarea cotizaţiei achitate, conform Stătut şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei, unde este descrisă paritatea votului membrilor.


Art. 25 Hotărârile Adunării Generale se adopta cu votul a cel puţin jumătate plus unu din totalul voturilor membrilor prezenţi.


Art. 26 Adunarea Generală este valabil constituită la prima convocare dacă prezenţa membrilor cu drept de vot este cel puţin jumătate din numărul de voturi deţinute de membri cu drept de vot şi hotărârile să fie luate cu majoritatea voturilor exprimate. Numărul membrilor reprezentaţi de aceeaşi persoană în cadrul aceleiaşi şedinţe nu este limitat şi se face prin Procura Specială.


Art. 27 Dacă în urma primei convocări nu se întruneşte numărul de voturi deţinutede membri, necesar constituirii Adunării Generale, aceasta se va considera automat convocata pentru ziua următoare, când cerinţa privind cvorumul nu se va aplica, şedinţa fiind valid constituită, indiferent de numărul membrilor prezenţi sau reprezentaţi.


Art. 28 Modul de desfăşurare, dezbaterile care au avut loc şi hotărârile adoptate de Adunarea Generală, la fiecare convocare a acesteia, se consemnează în Procesul Verbal întocmit. Asociaţii absenţi pot lua cunoştinţă de dezbateri din Procesul Verbal aflat la Directorul executiv al Asociaţiei.


Art. 29. Adunarea Generală este condusă de Preşedintele Asociaţiei sau, în lipsa, de Prim – Vicepreşedinte.


Art. 30 Hotărârile Adunării Generale se iau cu majoritatea simplă de voturi deţinute demembrii fondatori şi membrii – asociaţi prezenţi, cu excepţia hotărârilor care au ca obiect dizolvarea Asociaţiei sau modificarea scopului ei, situaţie în care trebuie să întrunească cel puţin 2/3 din numărul total de voturi al membrilor prezenţi sau reprezentaţi.


Art.31. CONSILIUL DIRECTOR este ales de Adunarea Generală şi este compus dintr-un număr de 5 membri, astfel: Preşedinte , Prim-vicepresedinte şi Vicepreşedinte, cu precizarea ca aceştia sunt aleşi doar de membrii fondatori ai Asociaţiei. Mandatul membrilor Consiliului Director are o durată de 3 ani, începând cu data numirii. Prim-Vicepresedintele are şi calitatea de Director Executiv în cadrul Consiliului Director şi este ales de către membrii fondatori ai Asociaţiei. Ceilalţi doi membri sunt aleşi de către Consiliul Director.


Art. 32 Activitatea Asociaţiei este coordonată de Consiliul Director,iar la data constituirii are următoarea componenta:



  • Domnul GHIŢĂ DAN – ALEXANDRU, cetăţean roman, născut la data de 29.06.1981, în Mun. Bucureşti, domiciliat în Mun. Bucureşti, Sector 1, Strada Cpt. Octav Cocarascu nr. 2, identificat cu C.I. seria RD număr 770023, eliberată de SPCEP Sector 1 la data de 22.06.2012, având CNP 18106029410151, în calitate de Preşedinte;


  • Domnul ILIOVICI DAN, cetăţean roman, născut la data de 26.03.1963 în Municipiul Bucureşti Sector 4, domiciliat în Muncipiul Bucureşti, Str Constantin Sandu-Aldea, Nr. 54, Ap. 1, Sector 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 469300 eliberată de SPCEP S 1 biroul nr. 2 la data de 22.02.2007, CNP 1630326400281, în calitate de Prim -Vicepresedinte.;


  • Domnul ZAGREAN ANCHIDIM, cetăţean roman, născut la data de 01.02.1956, în Judeţul Bistriţa – Năsăud, sat Bichigiu, domiciliat în Judeţul Bistriţa – Năsăud, Mun. Bistriţa, Aleea Spătarului nr. 8, Scara B, Ap. 19, identificat cu C.I. seria XB număr 291636, eliberată de SPCLEP Bistriţa la data de 13.01.2010, având CNP 1560201060795, în calitate de Vicepreşedinte.


Art. 33 Preşedintele Consiliului Director asigura şi preşedinţia Asociaţiei, pe care o reprezintă cu drepturi depline în relaţiile cu terţii şi ales de membrii fondatori ai Asociaţiei. În lipsa acestuia sau în baza unei Împuterniciri, atribuţiile sale vor fi preluate de Prim –vicepresedinte, care are şi calitatea de Director Executiv al Asociaţiei, conform împuternicirii acordate în acest sens de către Preşedintele Asociaţiei.


Art. 34 Directorul Executiv /Prim Vicepreşedintele al Asociaţiei va efectua demersurile necesare pentru îndeplinirea hotărârilor Adunării Generale şi cele ale Consiliului Director.


Art. 35 În funcţia de Director Executiv al Asociaţiei este numit domnul, ILIOVICI DAN, cetăţean roman, născut la data de 26.03.1963 în Municipiul Bucureşti Sector 4, domiciliat în Muncipiul Bucureşti, Str Constantin Sandu-Aldea, Nr. 54, Ap. 1, Sector 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 469300 eliberată de SPCEP S 1 biroul nr. 2 la data de 22.02.2007, CNP 1630326400281. În exercitarea mandatului, Directorul executiv va avea toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de actele constitutive ale Asociaţiei, subordonându-se în mod direct Consiliului Director al acesteia.


Art. 36 În baza împuternicirii date de Preşedintele Asociaţie prin prezentul înscris, Directorul Executiv reprezintă Asociaţia în raporturile juridice cu terţii şi încheie acte juridice în numele şi pe seama acesteia.


Art.37 PRINCIPALELE ATRIBUŢII ALE CONSILIULUI DIRECTOR sunt următoarele:


  • elaborează programul de activitate anuală;

  • coordonează activitatea asociaţiei pentru realizarea scopului propus;

  • aprobă raportul anual asupra activităţii proprii, în vederea prezentării acestuia adunării generale;

  • aprobă bilanţul contabil şi bugetul de venituri şi cheltuieli;

  • administrează bunurile mobile, imobile şi fondurile băneşti ale asociaţiei;

  • aprobă angajarea personalului necesar desfăşurării activităţii;

  • duce la îndeplinire Hotărârile Adunării Generale, care au caracter obligatoriu faţă de acesta.

  • Elaborează Regulamentul Intern de Funcţionare şi Organizare al Asociaţiei şi Codul Etic;

  • Îndeplineşte orice alte atribuţii prevăzute de lege sau în Statut.



Art.38. Regulile generale pentru CONVOCAREA CONSILIULUI DIRECTOR, validarea deliberărilor şi emiterea deciziilor acestuia sunt următoarele:

a) Consiliul Director se întruneşte cel puţin o dată pe lună la sediul asociaţiei, la data stabilită de preşedinte;

b) Convocările se fac cu cel puţin trei zile înainte de data întrunirii de către Preşedinte.

c) Consiliul Director se poate întruni ori de câte ori este nevoie, la cererea oricăruia dintre membrii ;
e) Deciziile în cadrul Consiliului Director se iau cu votul majoraritatii membrilor prezenţi, iar în situaţia de paritate de voturi, Preşedinte Consiliului Director beneficiază de vot decisiv.

f) La şedinţele Consiliului Director, participa fără drept de vot cenzorul Asociaţiei, dacă este numit de Adunarea Generală ;

g) Membrul Consiliului Director care lipseşte la mai mult de trei şedinţe consecutiv sau şase în 12 luni este exclus de drept, urmând ca în locul său, Consiliul Director să numească un alt membru din membrii fondatori ai Asociaţiei, care va fi supus validării la următoarea Adunare Generală.

h) La fiecare şedinţă a Consiliului Director se va întocmi un Proces Verbal, care va cuprinde numele participanţilor, ordinea deliberărilor, deciziile luate, numărul de voturi întrunite şi opiniile separate. Procesul verbal este semnat de către Preşedinte şi de către Directorul executiv.

i) în cazul în care un membru desemnat în Consiliul Director se retrage, el are obligaţia să notifice în scris intenţia să, demisia operând la data la care i se comunica acest lucru de către Preşedintele Asociaţiei .


Art.39 Activitatea Asociaţiei poate fi supusă verificării unui Cenzor, ales de către Adunarea Generală.


Art.40.ATRIBUŢIILE CENZORULUI sunt următoarele:


  • controlează anual activitatea financiară a asociaţiei;

  • sesiseaza Consiliul Director şi Adunarea generală ori de câte ori constata nereguli în activitatea financiară;

  • întocmeşte raportul anual pe care îl prezintă Adunării Generale.

  • poate participa la şedinţele Consiliului Director, fără drept de vot.



Art. 41 Adunarea Generală aprobă regulile generale de organizare a controlului financiar intern al Asociaţiei.


Art. 42 Dacă numărul asociaţilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. De asemenea, în situaţia ca numărul membrilor Asociaţiei să fie mai mare de 100 de membri înscrişi , controlul financiar intern se exercita de către o comisie de cenzori.


Art. 43 Comisia de cenzori este alcătuită dintr-un număr impar de membri şi nu pot fi cenzori , membrii ai Consiliului Director. Cel puţin unul dintre cenzori trebuie să fie contabil autorizat sau expert contabil, în condiţiile legii.


Art. 44 Regulile generale de funcţionare şi organizare a Comisiei de cenzori se aprobă de Adunarea generală , iar Comisia de Cenzori îşi poate elabora un Regulament Intern de funcţionare.


CAPITOLUL VII. MEMBRII ASOCIAŢIEI – DREPTURI ŞI OBLIGAŢII


Art.45 Membrii asociaţiei sunt:



  • MEMBRII FONDATORI – membrii care au constituit Asociaţia şi au contribuit moral şi material la fondarea ei şi la constituirea patrimoniului social;



  • MEMBRII ASOCIAŢI – membrii care se asociază ulterior fondării Asociaţiei care contribuie moral şi material la completarea patrimoniului Asociaţiei şi care, prin activitatea lor, sprijină Asociaţia în realizarea obiectivelor acesteia, beneficiind de drepturile prevăzute de Art. 45 din Statut.



  • MEMBRII DE ONOARE sunt (a) persoane fizice/juridice care, prin activitatea lor sprijină în mod substanţial Asociaţia în realizarea obiectivelor acesteia, contribuind din punct de vedere financiar, moral său funcţional la realizarea scopului Asociaţiei său (b) personalităţi marcante ale vieţii ştiinţifice, sportive sau culturale, care s-au remarcat în domeniile de interes ale Asociaţiei şi care, prin activitatea lor, sprijină Asociaţia în realizarea obiectivelor acesteia.




  • MEMBRII SUSŢINĂTORI – persoanele care adrea la scopul Asociaţiei şi care sprijină material şi moral Asociaţia în realizarea obiectivelor acesteia.



Art. 46 Calitatea de membru – asociat sau de membru susţinător al Asociaţiei se acordă de către Consiliul Director, prin votul a cel puţin 2/3 din numărul membrilor Consiliului.


Art. 47 Calitatea de membru de onoare al Asociaţiei se acordă de către Consiliul Director, prin votul a cel puţin 2/3 din totalul voturilor membrilor prezenţi, la propunerea Preşedintelui.


Art. 48 Contribuţiile membrilor Asociaţiei la realizarea scopului şi obiectivelor acesteia constau în sprijin financiar, material, moral şi activităţi voluntare în cadrul programelor/proiectelor iniţiate/derulate de Asociaţie.


Art. 49 Membrilor fondatori le revine dreptul conform Stătut şi Act Constitutiv al Asociaţiei de a desemna cei trei membrii din cadrul Consiliului Director.


Art. 50 Drepturi commune ale membrilor fondatori şi membrilor asociaţi ai Asociaţiei :


  • să participe la Adunările Generale, să pună în discuţie şi să ia parte la dezbaterea problemelor care interesează domeniul de activitate al Asociaţiei;

  • să aleagă şi să fie aleşi în organele de conducere ale Asociaţiei;

  • să îşi exprime prin vot opţiunea faţă de proiectele de hotărâri ale Adunării Generale;

  • să solicite sprijinul Asocatiei pentru soluţionarea unor probleme care pot avea impact asupra domeniului de activitate în care Asociaţia activează;

  • alte prevederi prevăzute în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei şi în Codul Etic;

  • beneficiază de serviciile Asociaţiei;

  • au acces la spaţiile şi dotările Asociaţiei pentru organizarea unor manifestări şi activităţi ştiinţifice, culturale şi sportive în domeniile de interes ale Asociaţiei;



Art. 51 Membrii susţinători ai Asociaţiei şi membrii de onoare beneficiază de următoarele drepturi:


  • beneficiază de programele iniţiate de Asociaţie;

  • participa la programele derulate de Asociaţie;

  • beneficiază de serviciile Asociaţiei;

    • au acces la spaţiile şi dotările Asociaţiei pentru organizarea unor manifestări şi activităţi ştiinţifice, culturale şi sportive în domeniile de interes ale Asociaţiei;

    • alte drepturi prevăzute de Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei şi în Codul Etic;



Art. 52.Membrii Asociaţiei au următoarele obligaţii:


  • să respecte prevederile prezentului statut, ale actului constitutiv şi ale legislaţiei în vigoare, precum şi hotărârile Adunării Generale şi ale Consiliului Director al Asociaţiei;

  • să contribuie la realizarea scopului şi obiectivelor Asociaţiei prin sprijin financiar, material, moral şi activităţi voluntare în cadrul programelor/proiectelor iniţiate /derulate de Asociaţie pentru îndeplinirea obiectivelor asumate;

  • să nu prejudicieze interesele Asociaţiei ;

  • să participe la activităţile şi acţiunile iniţiate de Asociaţie;

  • să plătească contribuţia lunară stabilită de Adunarea Generală.

  • Să îndeplinească celelalte obligaţii prevăzute în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare adoptate de Asociaţie;



Art.53. Primirea de noi membri se face pe bază de cerere scrisă, adresată Consiliului Director. Hotărârea Consiliului Director va fi supusă ratificării Adunării Generale Ordinară în prima şedinţă după înregistrarea cererii de aderare.

Art. 54 Renunţarea la calitatea de membru se face în scris şi se prezintă Consiliului Director cu cel puţin o lună înainte de ziua retragerii efective din asociaţie. Hotărârea Consiliului va fi ratificată de Adunarea Generală Ordinară în prima şedinţă după înregistrarea cererii.

Art. 55 Excluderea membrilor se hotărăşte de către Adunarea Generală cu votul a cel puţin 2/3 din totalul voturilor membrilor prezenţi şi cu drept de vot, în situaţia în care se constată o culpă gravă în legătură cu activitatea membrilor, culpa care ar putea aduce atingere imaginii publice sau intereselor Asociaţiei. Membrii fondatori nu pot fi excluşi din Asociaţie.

Art. 56 În situaţia unor abateri din partea membrilor Asociaţiei, se pot aplica următoarele sancţiuni:


  • 56.1. avertisment

  • 56.2. avertisment sever şi ultimativ;

  • 56.3. suspendarea pe termen determinat din Asociaţie ;

  • 56.4. Excluderea din Asociaţie.


Art. 57. Sancţiunile se dispun de către Consiliul Director , pentru următoarele abateri, dar care nu sunt limitative:

57.1. denigrarea activităţii Asociaţiei;

57.2. întreprinderea unor acţiuni ce aduc prejudicii de orice natură Asociaţiei;

57.3. Angajarea Asociaţiei în acţiuni pentru care nu a fost autorizată de organelle de conducere;

57.4. Implicarea Asociaţiei în activităţi politice;

57.5. Abateri de la etică profesională şi morală incluse în Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei, respectiv în Codul Etic;

57.6. Comiterea unor fapte cu caracter penal pentru care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitive, în cazul asociaţilor persoane fizice, iar în situaţia asociaţilor persoane juridice, sancţiunea se emite doar în situaţia în care persoană juridică ce are calitatea de membru în cadrul Asociaţiei, nu revoca şi numeşte un alt reprezentant legal ce îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege.

57.7. În cazul persoanelor care fac parte din Conducerea Asociaţiei şi neparticiparea sistematică la activitatea structurii de conducere în care a fost ales sau împiedicarea prin diferite mijloace ca aceasta să-şi desfăşoare în mod efficient activitatea;

Art. 58 Calitatea de membru încetează în următoarele situaţii:


    1. Prin retragere, în baza unei cereri ce nu trebuie motivată, conform dispoziţiilor Art. 53;

    2. Prin excludere în următoarele situaţii: ( i) încălcarea gravă a prevederilor statutare şi a hotărârilor organismelor de conducere ale Asociaţiei; (ii) Comiterea unor fapte cu character penal pentru care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitive, în cazul asociaţilor persoane fizice, iar în situaţia asociaţilor persoane juridice, sancţiunea se emite doar în situaţia în care persoană juridică ce are calitatea de membru în cadrul Asociaţiei, nu revoca şi numeşte un alt reprezentant legal ce îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege ( iii) în caz de neplata a cotizaţiei timp de 4 luni;


Art. 59 Excluderea se face de către Comitetul Director al Asociaţiei prin Decizie . Împotriva Deciziei se poate depune contestaţie în termen de 15 zile de la comunicare, la secretariatul Asociaţiei. Contestaţia se soluţionează de Adunarea Generală, iar de la data înregistrării Deciziei şi până la soluţionarea acesteia în Adunarea Generală , calitatea de membru este suspendată.

Art. 60 În situaţia în care un membru nu achita cotizaţia conform termenelor stabilite, Comitetul Director poate să dispună următoarele sancţiuni: (a) avertisment scris pentru neplata cotizaţiei pe o lună ; (b) suspendarea calităţii de membru pentru neplata cotizaţiei pentru două luni şi (c) excluderea pentru neplata cotizaţiei pe o perioadă de 4 luni;



CAPITOLUL VIII. REGISTRELE ŞI ACTELE ASOCIAŢIEI


Art. 61 Asociaţia va ţine la sediul său principal registre şi rapoarte corecte şi complete ale conturilor, proceselor-verbale ale dezbaterilor Consiliului Director şi Adunării Generală, precum şi un registru cuprinzând numele şi adresele membrilor Consiliului Director şi ale asociaţilor. Toate dosarele şi registrele Asociaţiei pot fi inspectate de către Cenzor şi membrii Consiliului Director.


Art. 62. Orice instrument de plată emis în numele Asociaţiei poate să fie semnat de Preşedinte sau de Prim-Vicepresedinte sau de un împuternicit special în acest sens de către Preşedinte.


Art. 63. Stampila Asociaţiei se păstrează şi va fi folosită de către Preşedinte sau de Prim-Vicepresedinte sau de un împuternicit special desemnat în acest sens de Preşedinte.


CAPITOLUL IX . DIZOLVAREA ŞI LICHIDAREA


Art.64. Asociaţia se dizolvă:

a) de drept, prin realizarea sau, după caz, imposibilitatea realizării scopului pentru care a fost constituită, dacă în termen de 3 luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop;

b) prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate, atunci când:

- scopul său activitatea Asociaţiei a devenit ilicita sau contrară ordinii publice;

- realizarea scopului este urmărită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;

- urmăreşte alt scop decât cel pentru care s-a constituit;

- a devenit insolvabila.

c) în situaţia imposibilităţii constituirii Consiliului Director în conformitate cu Statutul Asociaţiei, dacă această situaţie durează mai mult de un an de la data la care, potrivit Statutului, Consiliul Director trebuia constituit;

d) în alte situaţii prevăzute de lege.

Art . 65 În cazul dizolvării Asociaţiei, lichidatorii se numesc de instanţă judecătorească. Odată cu numirea lichidatorilor, mandatul Consiliului Director încetează. Lichidatorii, la intrarea în funcţie, efectuează inventarul şi încheie un bilanţ care să constate situaţia exactă a activului şi pasivului. Ei sunt obligaţi să primească şi să păstreze registrele şi orice alte acte ale Asociaţiei şi să ţină un registru cu toate operaţiunile lichidării, în ordinea datei acestora. Lichidatorii îşi îndeplinesc mandatul sub controlul Cenzorului.


Art.66. Lichidatorii au obligaţia de a continua operaţiunile juridice în curs, de a încasa creanţele, de a plăti creditorii, iar dacă numerarul nu este suficient, de a transforma şi restul activului în bani, procedând la vânzarea prin licitaţie publică a bunurilor mobile şi imobile.

Lichidatorii pot realiza numai acele operaţiuni noi care sunt necesare finalizării celor aflate în curs de derulare.

Art.67. În cazul dizolvării Asociaţiei, bunurile rămase în urma lichidării nu se pot transmite către persoane fizice. Aceste bunuri pot fi transmise către persone juridice de drept privat sau de drept public cu scop identic sau asemănător, stabilite de Adunarea Generală în cuprinsul hotărârii de dizolvare, în care va fi menţionată şi modalitatea de transmitere a bunurilor. Data transmiterii bunurilor este cea a întocmirii procesului-verbal de predare-primire, dacă prin acesta nu s-a stabilit o dată ulterioară.

Art. 68 Lichidatorii încheie operaţiunile şi remit celor în drept contul gestiunii numai după expirarea unui termen de 6 luni de la publicarea hotărârii de dizolvare a Asociaţiei în Registru.

Art. 69 După închiderea lichidării, lichidatorii sunt obligaţi ca în termen de 2 luni să depună bilanţul, registrul jurnal şi un memorandum, să declare operaţiunile de lichidare la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor al judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul Asociaţia să îndeplinească toate procedurile de publicare şi radiere din acest Registru.

Art. 70 Dacă în termen de 30 de zile libere de la depunerea bilanţului nu se înregistrează nici o contestaţie, bilanţul se consideră definitiv aprobat, iar lichidatorii, cu autorizarea judecătoriei, vor remite celor în drept bunurile şi sumele rămase de la lichidare, împreună cu toate registrele şi actele Asociaţiei şi ale lichidării, după aceasta fiind consideraţi descărcaţi de orice obligaţii.

Art. 71 Asociaţia încetează să existe la data radierii din Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Radierea se face în baza actului constatator eliberat lichidtorilor, prin care se atestă descărcarea acestora de obligaţiile asumate.


CAPITOLUL X.DISPOZIŢII FINALE


Art. 72 Prezentul stătut poate fi modificat numai prin hotărâre a Adunării Generale constituită conform prevederilor anterior menţionate.


Art. 73 Activitatea Asociaţiei se desfăşoară conform legislaţiei române în vigoare, iar statutul a fost completat şi modificat în baza Hotărârilor Adunarii Generale a Asociatilor nr. 1/04.03.2014, Nr. 1/05.03.2014 si Nr. 1/03.06.2014 şi urmează a fi comunicată organelor în drept şi înscrisă în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor, pentru opozabilitate faţă de terţi.


Art.74 Prevederile prezentului statut se completează cu dispoziţiile legale în materie.


ASOCIAŢII


ASOCIAŢIA ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC ROMBET


SC ABS NORTH BETTING SA

Marin MANDUSIC – Membru în cadrul Consiliului de Administraţie


SC X GAMING SA

Renato SALIC – Membru în cadrul Consiliului de Administraţie


SC MAGIC SLOTS SRL

Lavinia TIRSOAGA – Administrator



Redactat şi dactilografiat în 5 (cinci) exemplare la sediul Cabinetului de Avocat « Dinu Mariana », de către avocat Dinu Mariana.

În baza art. 3 din Legea 51/1995 se atestă identitatea părţii, conţinutul şi data certă a prezentului act.

Prezentul act a fost trecut în Registrul de înregistrare a actelor juridice atestate de mine, avocat Dinu Mariana, la numărul _______________________.


AVOCAT,

DINU MARIANA