Transparență, unitate, acțiune


S-a cerut atestarea prezentului înscris:


ACTUL CONSTITUTIV AL

ASOCIAŢIEI ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC - ROMBET



Membrii fondatori :

1.S.C. ABS NORTH BETTING S.A., persoană juridică romana, cu sediul social în Judeţul Ilfov, Comuna Snagov, Sat Ciofliceni, Şoseaua Ciofliceni nr. 185, Camera 109, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J23/1061/2012, având CUI 30091973, reprezentată legal prin Marin Mandusic – Membru al Consiliului de Administraţie ;

2. S.C. X GAMING S.A., persoană juridică romana, cu sediul în Judeţul Ilfov, Comuna Snagov, Sat Ciofliceni, Şoseaua Ciofliceni nr. 185 (fost 393), Camera 100, înregistrată în Registrul Comerţului sub numărul J23/351/2011, având CUI 28044660, reprezentată legal prin Renato Salic – Membru al Consiliului de Administraţie;

3. SC MAGIC SLOTS SRL cu sediul social în Com Snagov, Sat Ciofliceni, Sos Ciofliceni, Nr. 185 ( fost 393) , Camera 112, Jud Ilfov, înregistrată la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Ilfov sub numărul J 23/2720/2010, având Cod Unic de Înregistrare 27539776, reprezentată legal prin Lavinia Tirsoaga – Administrator;

În vederea îmbunatăţirii şi dezvoltării mediului de faceri, a legislaţiei şi a activităţilor legate de organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc în România, membrii fondatori s-au întrunit şi au decis să se asocieze în vederea constituirii unei Asociaţii, în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000, modificată, organizată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia romana în vigoare şi cu prevederile prezentului Act Constitutiv şi ale Statutului.


CAPITOLUL 1

DENUMIREA, NATURA JURIDICĂ, SEDIUL, DURATA ASOCIAŢIEI



Art. 1 Denumirea

Denumirea persoanei juridice este ASOCIAŢIA ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC – ROMBET, reţinută conform dovezii de disponibilitate a denumirii nr. 136010 emisă de Ministerul Justiţiei – Serviciul Comunicare si Relatii Publice la data de 28.05.2014 si a fost eliberata la data de 03.06.2014.

Denumirea Asociaţiei va fi înscrisă în toate documentele şi actele emise de aceasta, la care se va adăuga adresa sediului principal şi dacă este cazul, contul bancar şi codul fiscal. Asociaţia poate avea emblema şi sigiliu propriu.


Art. 2 Natura şi forma juridică

Asociaţia este persoana juridică romana, de drept privat, fără scop patrimonial, constituită de către membrii fondatori sus menţionaţi ca asociaţie în baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000, modificată.

Asociaţia este o organizaţie profesională, autonomă, neguvernamentala, apolitica, nelucrativa cu patrimoniu distinct, sediu şi organe de conducere şi control proprii.

Art. 3 Sediul

3.1. Sediul principal al asociaţiei este situat în Municipiul Bucureşti, Str. Buzesti, nr. 61, bl. 6, sc 1, etaj 6, ap. 38, sector 1. Acest sediu va putea fi transferat în orice alt loc din România prin hotărârea Adunării Consiliului Director.

3.2. În funcţie de necesităţi, Asociaţia va putea înfiinţa sucursale, filiale, agenţii sau birouri în ţara sau în străinătate cu respectarea prevederilor legislaţiei române în vigoare.

3.3. Asociaţia se poate afilia la federaţii sau confederaţii din ţara sau străinătate şi poate înfiinţa societăţi comerciale.

Art. 4 Durată

Asociaţia va funcţiona o durată nedeterminată şi nelimitată, dizolvarea şi lichidarea să făcându-se în condiţiile statutului şi ale legii.


CAPITOLUL 2

SCOPUL ASOCIAŢIEI


Art. 5 Scopul

Scopul principal al Asociaţiei este de a contribui în mod activ şi eficient la dezvoltarea activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României, eficientizarea acestei activităţi, protejarea şi promovarea intereselor membrilor asociaţiei şi a investiţiilor realizate în domeniul jocurilor de noroc, îmbunătăţirea relaţiilor dintre organizatorii de jocuri de noroc şi autorităţile romane competente, reprezentarea organizatorilor în faţa autorităţilor naţionale şi internaţionale, crearea, respectarea şi dezvoltarea cadrului legal de desfăşurare al activităţii, precum şi de promovare a competentei profesionale în domeniu.


CAPITOLUL 3

PATRIMONIUL


Art. 6 Patrimoniul iniţial

La data constituirii, patrimoniul asociaţiei este de 900 lei, format din aporturile în bani ale membrilor fondatori (300 lei pentru fiecare membru fondator) şi destinat realizării scopului şi obiectivelor Asociaţiei.

Art. 7 Categoriile de resurse patrimoniale ale Asociaţiei

Resursele patrimoniale şi veniturile Asociaţiei provin din:

  • contribuţia lunară obligatorie a membrilor săi, conform dispoziţiilor Regulamentului de Ordine şi Funcţionare al Asociaţiei;

  • alte contribuţii financiare ale membrilor;

  • donaţii în bunuri mobile sau imobile de la persoane fizice sau juridice din ţară şi străinătate;

  • venituri obţinute în condiţiile art.48 din O.G. nr.26/2000, cu privire la asociaţii şi fundaţii;

  • venituri realizate din activităţi economice directe (vânzarea propriilor publicaţii, taxe de participare la conferinţe, simpozioane, etc.);

  • dividentele societatiilor comerciale înfiinţate de Asociaţie, care, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc obligatoriu pentru realizarea scopului Asociaţiei;

  • resurse obţinute de la bugetul de stat şi/sau de la bugetele locale;

  • finanţări obţinute în legătură cu desfăşurarea diferitelor proiecte.



CAPITOLUL 4

CONDUCERE, ADMINISTRARE ŞI CONTROL



Art. 8 Organele de conducere, administrare şi control

Organele de conducere, administrare şi control ale Asociaţiei sunt : Adunarea Generală a Asociaţilor - organ de conducere, Consiliul Director – organ de administrare şi conducere a activităţii curente, Preşedintele Asociaţiei – care reprezintă Asociaţia în relaţiile cu terţii, Directorul Executiv – organ de execuţie a rezoluţiilor dispuse de organele de conducere.



CAPITOLUL 5

ADUNAREA GENERALĂ



Art. 9 Adunarea Generală

Organul suprem de conducere şi decizie al Asociaţiei este Adunarea Generală a Asociaţiilor, compusă din toţi membri cu drept de vot ai Asociaţiei, respectiv din totalitatea membrilor fondatori şi membrilor asociaţi ai Asociaţiei, în condiţiile prevăzute în Statut.

Persoanele juridice membre îşi pot desemna fiecare câte un reprezentant pentru fiecare Adunare Generală.

Fiecare membru al Asociaţiei are dreptul la vot cu caracter deliberativ, în funcţie de valoarea cotizaţiei achitate, conform Stătut şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Asociaţiei, în Adunarea Generală.

Asociaţii pot desemna aceeaşi persoană fizică în vederea reprezentării în cadrul Adunării Generale, în baza unei Procuri Speciale.


CAPITOLUL 6

CONSILIUL DIRECTOR



Art. 10 Compunere

CONSILIUL DIRECTOR este ales de Adunarea Generală şi este compus dintr-un număr de 5 membri, astfel: Preşedinte, care exercita şi funcţia de preşedinte al Asociaţiei, Prim-vicepresedinte care are şi calitatea de Director Executiv şi Vicepreşedinte, cu precizarea ca aceştia sunt aleşi doar de membrii fondatori ai Asociaţiei. Ceilalţi doi membri sunt aleşi de către Consiliul Director.

Mandatul membrilor Consiliului Director are o durată de 3 ani, începând cu data numirii.

Activitatea Asociaţiei este condusă de Consiliul Director, având următoarea componenta:


  • Domnul GHIŢĂ DAN – ALEXANDRU, cetăţean roman, născut la data de 29.06.1981, în Mun. Bucureşti, domiciliat în Mun. Bucureşti, Sector 1, Strada Cpt. Octav Cocarascu nr. 2, identificat cu C.I. seria RD număr 770023, eliberată de SPCEP Sector 1 la data de 22.06.2012, având CNP 18106029410151, în calitate de Preşedinte;


  • Domnul ILIOVICI DAN, cetăţean roman, născut la data de 26.03.1963 în Municipiul Bucureşti Sector 4, domiciliat în Muncipiul Bucureşti, Str Constantin Sandu-Aldea, Nr. 54, Ap. 1, Sector 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 469300 eliberată de SPCEP S 1 biroul nr. 2 la data de 22.02.2007, CNP 1630326400281, în calitate de Prim -Vicepresedinte.;


  • Domnul ZAGREAN ANCHIDIM, cetăţean roman, născut la data de 01.02.1956, în Judeţul Bistriţa – Năsăud, sat Bichigiu, domiciliat în Judeţul Bistriţa – Năsăud, Mun. Bistriţa, Aleea Spătarului nr. 8, Scara B, Ap. 19, identificat cu C.I. seria XB număr 291636, eliberată de SPCLEP Bistriţa la data de 13.01.2010, având CNP 1560201060795, în calitate de Vicepreşedinte.



CAPITOLUL 7

PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI. DIRECTORUL EXECUTIV



Art. 11 Preşedintele Asociaţiei

Preşedinţia Asociaţiei este asigurată de preşedintele Consiliului Director, pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. În cazul în care Preşedintele nu a fost revocat expres de Adunarea Generală a Asociaţiei, se consideră că mandatul acestuia s-a prelungit automat pentru încă o perioadă de trei ani.

În funcţia de Preşedinte al Asociaţiei este numit domnul GHIŢĂ DAN – ALEXANDRU, cetăţean roman, născut la data de 29.06.1981, în Mun. Bucureşti, domiciliat în Mun. Bucureşti, Sector 1, Strada Cpt. Octav Cocarascu nr. 2, identificat cu C.I. seria RD număr 770023, eliberată de SPCEP Sector 1 la data de 22.06.2012, având CNP 18106029410151.


Art. 12 Directorul Executiv

Directorul Executiv este organul de conducere curentă a Asociaţiei. Directorul Executiv este ales de către membrii fondatori ai Asociaţiei pentru o perioadă de 1 (un) an, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. În cazul în care Directorul Executiv nu a fost revocat expres se consideră că mandatul acestuia s-a prelungit automat pentru perioade de 1 an.

În funcţia de Director Executiv al Asociaţiei este numit domnul, ILIOVICI DAN, cetăţean roman, născut la data de 26.03.1963 în Municipiul Bucureşti Sector 4, domiciliat în Muncipiul Bucureşti, Str Constantin Sandu-Aldea, Nr. 54, Ap. 1, Sector 1, identificat cu C.I. seria RT nr. 469300 eliberată de SPCEP S 1 biroul nr. 2 la data de 22.02.2007, CNP 1630326400281. În exercitarea mandatului, Directorul executiv va avea toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de actele constitutive ale Asociaţiei, subordonându-se în mod direct Consiliului Director al acesteia.

În baza împuternicirii date de Preşedintele Asociaţie, prin semnarea Actului Constitutiv şi Statutului Asociaţiei, Directorul Executiv reprezintă Asociaţia în raporturile juridice cu terţii şi încheie acte juridice în numele şi pe seama acesteia.



CAPITOLUL 8

CENZORUL


Art. 13 Controlul financiar intern al Asociaţiei poate fi asiguat de un cenzor numit de Adunarea Generală Ordinară dintre membrii Asociaţiei care nu fac parte din Consiliul Director pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitatea prelungirii automate a mandatului în cazul în care nu este revocat expres. Dacă numărul asociaţilor este mai mare de 15, numirea unui cenzor este obligatorie. De asemenea, în situaţia ca numărul membrilor Asociaţiei să fie mai mare de 100 de membri înscrişi, controlul financiar intern se exercita de către o comisie de cenzori. Comisia de cenzori va fi alcătuită dintr-un număr de impar de membri şi cel puţin unul dintre cenzori trebuie să fie contabil autorizat sau expert contabil, în condiţiile legii. Regulile generale de funcţionare şi organizare a Comisiei de cenzori se aprobă de Adunarea Generală, iar Comisia de Cenzori îşi poate elabora un Regulament Intern de Funcţionare.



CAPITOLUL 9

ÎMPUTERNICIRI ŞI FORMALITĂŢI



Art. 14 Asociaţia se va constitui cu respectarea prevederilor legale în vigoare şi se va înscrie în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie se afla sediul precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial.

Art. 15 În cazul în care va considera necesar intereselor sale, Asociaţia va solicita autorităţilor administrative autonome, ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi autorităţilor administraţiei publice locale care activează în domeniul să fie luată în evidenţă acestora.



CAPITOLUL 10

DISPOZIŢII FINALE



Art. 16 Prevederile prezentului Act Constitutiv, precum şi cele ale Statutului se supun legislaţiei române în vigoare.

Art. 17 Neînţelegerile dintre părţi cu privire la interpretarea, executarea sau modificarea prezentului Act Costitutiv sau ale Statutului Asociaţiei vor fi soluţionate pe cale amiabilă, în caz contrar litigiul fiind de competenta instanţelor judecătoreşti de drept comun.

Art. 18 Persoană împuternicită să efectueze demersurile prevăzute de lege în vederea înregistrării modificărilor/completărilor Statutului şi respectiv Actului Constitutiv este Lavinia TIRSOAGA, cetăţean roman, născută la data de 18.02.1975 în localitatea Medgidia, Jud. Constantă, domiciliata în Municipiul Bucureşti, Bld. 1 Decembrie 1918, Nr.25, Bl. U6, Sc.A, Ap. 69, Sector 3, identificată cu CI seria RT, Nr. 632775 eliberată de SPCEP S3 biroul nr. 4 la data de 05.02.2009, CNP 2750218134008

Art. 19 Prezentul Act Constitutiv al Asociatiei Organizatorilor de Jocuri de Noroc Rombet a fost completat si modificat in baza Hotararilor AGA nr. 1/04.03.2014, Nr. 1/05.03.2014 si Nr. 1/03.06.2014.

Asociaţii :

ASOCIAŢIA ORGANIZATORILOR DE JOCURI DE NOROC ROMBET


S.C. ABS NORTH BETTING S.A.

Prin reprezentant, MARIN MANDUSIC – membru al Consiliului de Administraţie


S.C. X GAMING S.A.

Prin reprezentant, RENATO SALIC – membru al Consiliului de Administraţie


S.C. MAGIC SLOTS S.R.L.

Prin reprezentant, LAVINIA TIRSOAGA – Administrator


Redactat şi dactilografiat în 5 (cinci) exemplare la sediul Cabinetului de Avocat « Dinu Mariana », de către avocat Dinu Mariana.

În baza art. 3 din Legea 51/1995 se atestă identitatea părţii, conţinutul şi data certă a prezentului act.

Prezentul act a fost trecut în Registrul de înregistrare a actelor juridice atestate de mine, avocat Dinu Mariana, la numărul ______________.

AVOCAT,

MARIANA DINU