Transparență, unitate, acțiune

Noutăți Industrie

Anul 2017 aduce schimbări legislative majore, în multe state europene


2017 se anunță un an marcat de modificări legislative importante în domeniul gamblingului pentru multe din țări din Europa. În timp ce România se bucură, iată, de mai bine de un an de o legislație a jocurilor de noroc funcțională, deși perfectibilă, alte țări europene își vor îndrepta acum atenția către noi, pentru a înțelege mai bine care sunt principalele coordonate ale unui cadru legislativ conform cu prevederile UE.

Astfel, se pare că în centrul atenției va sta, anul acesta Austria. „The Austrain Association for betting and gambling” își propune ca în  2017 să implementeze la nivel național o legislație de natură să încurajeze dezvoltarea industriei jocurilor de noroc, în timp ce se va focusa și pe proiecte menite să protejeze minorii sau să apere jucătorii de pericolul dependenței.

Încă un stat de la care se așteaptă schimbări majore în domeniu, anul acesta, este Germania, iar interesul este cu atât mai mare cu cât tentativa anterioară de constituire a unui cadru legislativ în online gambling a fost un eșec. În 2013, statele germane au adoptat un tratat prin care se dorea legalizarea pariurilor sportive în mediul virtual, însă limitarea numărului de licențe la maxim 20 a determinat autoritățile europene să declare tratatul unul neconstituțional. Acum, în 2017, Germania a declarat că își dorește o legislație puternică, transparentă și corectă și că va analiza normele legislative din țările unde acestea deja funcționează, la standardele cerute de UE.

De asemenea, Polonia se numără pe lista statelor care au anunțat că vor veni cu noutăți în 2017, și în cazul lor fiind vorba despre gamblingul online, printr-o revizuire a legii care este în vigoare încă din 2012. Dacă până în prezent, singura formă de gambling online era cea a pariurilor sportive, leguitorii promit ca, începând cu 1 aprilie, jocurile tip slot și pokerul online să se adauge listei de activități premise de lege.

Tot în direcția iGamblingul și Slovenia face pași importanți în domeniu, urmând ca un cadru legislativ să fie adoptat în prima jumătate a acestui an. Deși pariurile sportive și loteria vor rămâne în continuare sub monopolul statului, atenția tuturor se va îndreapta către pokerul online, cu atât mai mult cu cât și PokerStars promite să revină în Slovenia în cel mai scurt timp, atrăgând și jucători din țările vecine, cu legislații mai restrictive, așa cum se întâmplă în cazul Italiei.

Discuții ample privind noile modificări legislative care sunt așteptate pentru anul acesta vor avea loc în cadrul seminariilor și conferințelor din martie, de la Vienna International Gaming Expo, eveniment susținut de Rombet în calitate de partener media și la care vor fi prezenți, ca de obicei, și reprezentanții asociației din România.


Sursa: vige.world



  •   26 ianuarie
  •   Rombet